
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sladkú ryžu pripravujem vždy do dvoch väčších misiek, takže ak chcete menšie množstvo zo všetkého si polovicu odrátajte. Potrebujeme: cca 60-70 dkg ryže, cca 3/4 l obyč. mlieka, 2 x vanilkový cukor, 150 g hrozienok, nakladané ovocie (jahody, mandarínky, ananás, broskyne, čučoriedky, atď...), 4 x šľahačková smotana, 4 PL práškového cukru, 150 g čokolády na varenie, alebo inej horkej čokolády s vysokým percentom kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ryžu uvaríme tak na 90%. Scedíme a necháme v hrnci. Prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, vanilkový cukor a ešte chvíľku povaríme. Necháme vychladnúť !
Všetko ovocie si nakrájame na menšie kúsky a z každého kompótu odoberieme aj trošku šťavy.
Vyšľaháme šľahačky zmiešané s práškovým cukrom.
Nastrúhame si čokoládu.
Potom už len vrstvíme do misky v poradí: ryža - ovocie - šľahačka - čokoláda. Vrstvenie dva krát opakujeme.
Necháme cez noc odležať (ak vydržíte). Hlavne v lete je to perfektná, osviežujúca mňamka :O)
![]() |
Toto potrebujeme :O) |
![]() |
Ryža sa už chladí. |
![]() |
Nakrájame si všetko ovocie. Nezabudnite na šťavu z kompótu. |
![]() |
Šľahačky |
![]() |
Toto je čokoláda, nie káva :O) Pripravujem si ju vždy cez zimné mesiace, nakoľko strúhať čokoládu v lete je skutočne nezabudnuteľný zážitok :O) a kupované čoko-hoblinky nestoja za dobré slovo. |
![]() |
Dobré maškrtenie :O) |