Studená sladká ryža s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sladkú ryžu pripravujem vždy do dvoch väčších misiek, takže ak chcete menšie množstvo zo všetkého si polovicu odrátajte. Potrebujeme: cca 60-70 dkg ryže, cca 3/4 l obyč. mlieka, 2 x vanilkový cukor, 150 g hrozienok, nakladané ovocie (jahody, mandarínky, ananás, broskyne, čučoriedky, atď...), 4 x šľahačková smotana, 4 PL práškového cukru, 150 g čokolády na varenie, alebo inej horkej čokolády s vysokým percentom kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu uvaríme tak na 90%. Scedíme a necháme v hrnci. Prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, vanilkový cukor a ešte chvíľku povaríme. Necháme vychladnúť !

Všetko ovocie si nakrájame na menšie kúsky a z každého kompótu odoberieme aj trošku šťavy.

Vyšľaháme šľahačky zmiešané s práškovým cukrom.

Nastrúhame si čokoládu.

Potom už len vrstvíme do misky v poradí: ryža - ovocie - šľahačka - čokoláda. Vrstvenie dva krát opakujeme.

Necháme cez noc odležať (ak vydržíte). Hlavne v lete je to perfektná, osviežujúca mňamka :O)

Toto potrebujeme :O)
Ryža sa už chladí.
Nakrájame si všetko ovocie. Nezabudnite na šťavu z kompótu.
Šľahačky
Toto je čokoláda, nie káva :O) Pripravujem si ju vždy cez zimné mesiace, nakoľko strúhať čokoládu v lete je skutočne nezabudnuteľný zážitok :O) a kupované čoko-hoblinky nestoja za dobré slovo.
Dobré maškrtenie :O)