Čína, naša obľúbená od detstva :)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie mäso, vajíčka, soľ, hladká múka, olej cibuľa, pór, farebná paprika, šampiňóny, kurací bujón maggi, ryža, korenie cina vitana
POSTUP PŘÍPRAVY
Urobíme si cestíčko z múky, vajíčok, trošku soli. Mäso nakrájané na kocky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Po vysmažení vyberieme do misky oprážené kúsky mäsa. Do použitého oleja hodíme nakrájanú cibuľu, spražíme do zlata. Pridáme potom pór, ešte pár minút spražíme a pridám ostatné prísady; papriku nakrájanú na pásiky, trojfarebnú, šampiňóny, a opražné kúsky mäsa. Zalejeme to kuracím vývarom (použ. kurací bujón magi). Dochutíme korením "čína". Necháme prevariť, kým mäso zmäkne a zelenina tiež. Podávame s ryžou.
Varím pre dvoch, toto vyšlo zhruba na 4 menšie porcie.
 |
Pripravíme si všetky ingrediencie. |
 |
mäso obaľujeme v cestíčku a hodíme ho do hrnca aby sa opražilo do zlatista. Použila som len jedno prsíčko. A cestíčko je z 2 vajíčok, hl.múky a soli. |
 |
opražené kúsky mäsa vyberáme do misky |
 |
hodíme cibuľu (2ks stredne veľké, na kocky nakrájané) do rozpáleného, použitého oleja, v ktorom sme vyprážali mäso. Spražíme do zlatista. |
 |
hodíme 1ks pór nakrájaný na kolieska, osmažíme ešte chvíľku s cibuľou. |
 |
potom pridáme na pásiky nakrájanú trojfarebnú papriku, z každej som použila asi polovičku-až trištvrť papriky (varím len pre dvoch :) ) |
 |
šampiňóny (1malé balenie) |
 |
kuracie kúsky |
 |
zalejeme kuracím vývarom použila som 0,5 l. |
 |
dochutíme korením "čína" ...dala som asi 2 takéto lyžice. |
 |
varíme, kým všetko nezmäkne, nie dlho (cca 20min., nestopovala som čas) :) |
 |
podávame s ryžou |