Chutné hydinové mäsko plnené slaným syrom v kabátiku zo Schwarzwaldskej šunky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

morčacie alebo kuracie prsia, slaný syr, čerstvá šalvia (na každý kus mäska 1 lístok), Schwarzwaldská šunka (1 až 2 plátky na každý kus mäsa - podľa veľkosti mäska), korenie, soľ ... na prílohu : cuketa (1 menšia na osobu), cca 10 cherry paradajok, 3 strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín, oregano, tymián), olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

cukety umyjeme a nakrájame na polkolieska alebo štvrtiny, rezne umyjeme, naklepeme na tenko aby sa prepiekli, jemne osolíme (šunka je slaná preto opatrne) a okoreníme, na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok slaného syra, rezeň preklopíme, navrch položíme lístok šalvie a zabalíme do jedného alebo dvoch plátkov Schwarzwaldskej šunky (príp. parmskej šunky) - ja som dávala dva ... rozpálime panvicu s olivovým olejom, vložíme cuketu, osolíme, okoreníme a restujeme do polomäkka, pred koncom pridáme pretlačený cesnak, bylinky, premiešame a vyberieme do vhodnej nádoby ... na olej dáme opražiť zabalené balíčky z mäska ... cca 4 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäska) ... opečené mäsko vyberieme von, do panvice dáme prekrojené cherry paradajky a opečieme, pridáme cuketu a prehrejeme cca 1/2 minútky ... a potom už len papáme a vychutnávame úžasnú chuť tohto papaníčka