karibské tofu podľa I. Bukovského so šalátom - delená strava



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

neúdené tofu, olej, cibuľka, rajčinový pretlak alebo šťava, cesnak, soľ, kokos, oregano a koooopa čerstvej zeleninky

POSTUP PŘÍPRAVY

tofu prekrojíme na polovicu po dĺžke

na oleji speníme cibuľku, pridáme pretlak, posolíme, kokos, cesnak, oregano (alebo bazalku)- necháme prejsť varom a pokračujeme

na plech položíme tofu - naň poukladáme pripravenú zmes a zapekáme, kým sa nevytvorí akoby kôročka - 180 stupňov, ku koncu ešte prihrejeme na 200 stupňov, asi 40 minút

zatiaľ si vyrobíme šalátik z ľubovoľnej zeleninky, ostatným členom domácnosti urobíme ryžu, ktorú môžeme vylepšiť hrozienkami

recept robíme už celé roky a ďakujeme I. Bukovskému za inšpiráciu