Rýchle a menej kalorické jahodové knedlíky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 žĺtky, 80g masla, 40g hnedého cukru ( alebo podľa chuti), 250g jemného tvarohu, 200g špaldovej múky, štipka soli. Jahodová pena: jahody, biely jogurt, hnedý cukor podľa chuti, škorica. Na dochutenie: mak, orechy, tvaroh....

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z relácie Kluci v akcii a urobila som si recept na knedlíky, ktoré su chutné, rýchle a tak trochu aj menej kalorické oproti kysnutým :-)


V miske si ručne zmiešame žĺtka, cukor a maslo. Postupne pridáme tvaroh a nakoniec preosiatu múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto - podľa potreby dosypeme múku. Na pomúčenej doske si z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnaké časti a do každej zabalíme jahodu alebo iné ovocie. Poriadne ovocie obalíme a ešte trošku pogúlame v múke. Dáme knedlíky variť do vriacej mierne osolenej vody a varíme ich na miernom ohni 7-10min. Potom ich vyberieme, páratkom prepichneme, aby vyšla para, opláchneme a trošku prelejeme maslom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie :-) Z tejto dávky mi vyšlo 20ks, ale mala som extra veľké jahody.


Špaldovú múku používam od značky Kuchenmeister T812


Prajem dobrú chuť :-)