Mascarpone torta s ovocím.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 PL vody, 1 PL oleja... Krém: 500g mascarpone, 500ml smotany na šľahanie, práškový cukor podľa chuti /cca 100-150g/, malinový alebo jahodový lekvár, jahodová šťava, jahody maliny, trubičky na zdobenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta: bielky si dotuha vyšľaháme, žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, vodou a olejom, múku zmiešame s kypriacim práškom. K žĺtkom striedavo zľahka vmiešame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy - vymastenej a múkou vysypanej a pečieme na 160 °C cca 30-40 minút. Skontrolujeme špajdľou.
Necháme vychladnúť, prekrojíme na tri časti, spodnú preložíme na tanierik, pokvapkáme šťavou, natrieme lekvárom a natrieme krém. Poukladáme ovocie nahusto, priklopíme ďalším plátom a postup zopakujeme. Nakoniec vrchný plát pokropíme šťavou, ozdobíme krémom a ovocím prípadne posýpkou, boky ponatierame krémom a obložíme trubičkami. Necháme dobre vychladiť.




Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom a smotanu vyšľaháme dotuha, potom ju zľahka vmiešame k mascarpone.

xxx
a prierez