Tvarohovo-makové guľky s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g nízkotučného hrudkového tvarohu, 1 vajce, 4 PL detskej krupice (alebo špaldovej), 1 PL maku, citrónovú kôru, trochu hnedého cukru/xylitolu/stévie, mrazené ovocie, med

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame tvaroh s krupicou, vajcom a makom. Nastrúhame trochu citrónovej kôry a ak chceme, môžeme trochu prisladiť obľúbeným sladidlom. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, povyberáme ich a necháme chladnúť.

Mrazené ovocie dáme do hrnca a zohrejeme. Horúce ovocie naservírujeme na tvarohové guľky a celé to polejeme medom. Môžeme tiež dozdobiť čerstvým ovocím a lístkami mäty alebo medovky.

www.fitnessdezerty.sk