
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vnútro z 1 tekvice aj s jadierkami, 2 mrkvy, 1 petržlen, mladý kaleráb, 2 malé cibule, trošku karfiolu, môže byť hocijaká zeleninka akú práve máme, pár zrniek nového korenia, soľ, petržlenová vňať, 1 slepačí bujón ( nemusí byť) trošku harmonie chuti
Omeletkové rezančeky: 1-2 vajíčka, 2 lyžičky hladkej múky, štipka soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Vnútro tekvice vydlabeme a dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou a pridáme očistenú a nakrájanú zeleninku ( nie na drobno skôr väčšie kúsky), cibule a koreniny a soľ. Varíme kým nie je zelenina mäkká. Potom precedíme cez sitko a zeleninku vložíme späť. Ak je treba prichutíme Harmóniou chuti a chvíľu ešte povaríme. Petržlenovú vňať nasekáme a vložíme do uvarenej polievky.
Z vajíčok a múky vyšľaháme cestíčko. Nalejeme na panvičku a usmažíme omeletku. Upečenú zvinieme a nakrájame na tenké pásiky. Vložíme do polievky.
Je na nerozoznanie od pravej kuracej polievky. Tekvička sa využije úplne celá.