Čučoriedkovo-kakaová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750g jemného nízkotučného tvarohu, 2 balenia čučoriedkového jogurtu (napr. activia, jogobella light..), 1 čokoládový jogurt (napr. zvolenský fit&free), 1 ČL kakaa, 1 balenie (20g) čírej mletej želatíny, 1,5 dcl mlieka, menšie balenie detských piškótov, xylitol/stévia/iné sladidlo

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatínu vysypeme do mlieka a necháme asi 10 minút napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame 500g tvarohu s dvoma čučoriedkovými jogurtami a podľa chuti dosladíme. V ďalšej miske zmiešame zvyšných 250g tvarohu s čokoládovým jogurtom, kakaom a tiež podľa chuti dosladíme. Na spodok okrúhlej formy poukladáme piškóty. Želatínu zahrejeme, aby sa rozpustila, ale nevaríme. Potom ju rozdelíme do čučoriedkovej aj kakaovej hmoty a premiešame. Piškóty zalejeme čučoriedkovou hmotou, na ktorú uložíme ďalšiu vrstvu piškót a opäť ich zalejeme. Nasleduje kakaová hmota a úplne navrch zvyšná čučoriedková hmota. Hotovú tortu odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Podávame s krásnymi fialovými orgovánovými kvetmi, sú jedlé a dezert nádherne dozdobia a pozdvihnú.
www.fitnessdezerty.sk