
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 hrnčeky hladkej celozrnnej múky, 1,5 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL kakaa, 2 PL domáceho alebo dia džemu, škorica, 2 ČL rumovej arómy, xylitol alebo stévia podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
1. V miske si zmiešame múku s perníkovým kypriacim práškom, sódou bikarbónou, kakaom a škoricou.
2. Pridáme vajíčka, mlieko, rumovú arómu a džem. Všetko spolu dobre zmixujeme.
3. Nakoniec podľa chuti dosladíme, či už xylitolom, stéviou alebo iným sladidlom. Opäť premixujeme a vylejeme na vymastený-vysypaný menší plech.
4. Pečieme na 180°C asi 25-30 minút.
Perník môžeme podávať napríklad potretý dia džemom s nastrúhanou kvalitnou horkou čokoládou.
Tip: Ak chcete, môžete časť múky nahradiť napríklad 1-2 odmerkami čokoládového alebo vanilkového proteínu a do cesta pridať aj nasekané oriešky a sušené hrozienka.
www.fitnessdezerty.sk