Postna torticka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kedze tu v Grecku dodrzuju post a nejedia ani vajcia,ani mliecne vyrobky,tak som urobila presne taku tortu\r\npotrebujeme \r\n2 pohare muky -hladkej\r\n2 pohare vody\r\n2 pohare cukru\r\n1 pohar pomlete mandle\r\n1 vanilkac\r\n2lyzicky prasku do peciva\r\n2 lyzicky soda bikarbona\r\n6 lyzic kakao\r\npremiesame mixerom a rozdelime do 2 foriem aby sme sa nenatahovali s rezanim

POSTUP PŘÍPRAVY

Pecieme vo vopred vyhriatej rure na 175stupnov asi 20 minut,skusime sparatkom a ak neostane na sparatku\r\ntekute,lepiace cesto ,korpusy su hotove vyberieme a po 5 minutkach prelozime na mriezku chladit\r\nna syrup potrebujeme 1 pohar cukru a 1 pohar vody pripadne 1 vanilkac a troska bud kory z neosetreneho citrona alebo pomaranca.Privedieme k varu a nechame vriet 3 minutky.\r\nKed su korpusy vychladnute postriekame teplym syrupom.\r\nKrem si pripravime den alebo teda vecer vopred.Do hrnca dame zohriat 500ml rastlinnej smotany na slahanie\r\na nalameme tam 300g varovej cokolady,miesame az sa cokolada rozpusti.\r\nDame vychladnut a stuhnut do chladnicky.\r\nPred naplnenim vyslahame 2-3 minutky a naplnime .\r\nDozdobime podla vlasnej fantazie!

cukrove ozdobky si samozrejme pripravime vopred