Kysnutý pudingový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg hladkej špaldovej múky 100 g trstinového cukru 3 PL olivového oleja 40 g kvasníc 500 ml mlieka 3 ks bielok Puding: 250 g trstinového cukru 700 ml mlieka 3 ks čokoládového pudingu 250 g masla Postup:

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Zmiešajte všetky suché suroviny pridajte mlieko, kvasnice, olej a nakoniec sneh, ktorý ste si vyšľahali z bielkov. Cesto nechajte vykysnúť.

2) Vo vodnom kúpeli si uvarte puding z mlieka a cukru. Po uvarení doň vmiešajte Maslo.

3) Cesto si rozdelte minimálne na 3 časti. Pokiaľ chcete robiť prepletanú verziu ako ja na obrázku tak rovno na 6 častí.

4) Cesto rozvalkajte a potrite pudingovou náplňou. Zatočte a hotový poloprodukt potrite žĺtkami, ktoré vám ostali z vajíčok.

5) Pečenie trvá cca 20 min. pri 180°C . Toto je potrebné sledovať, lebo každá rúra je iná. Znakom dopečenie do zlatista.

Viac receptov nájdete na: http://bit.ly/SmoliakRecepty