Tibetské postne jedlo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cibuľa alebo por, olej, cesnak 2 strúčiky,čínska kapusta, mrazená zeleninová zmes čínska alebo čo máme doma, kečup, sojová omáčka, 1dcl zeleninového vývaru, 1 PL solamilu,údené tofu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčka : do malého hrnca dáme na miernom ohni a troške oleja smažiť rozpučený cesnak len kým zavonia nenecháme zhnednúť alebo spáliť...pridáme 2PL lyžice kečupu, 4PL sojovej omáčky...premiešame prilejeme cca 1dcl vývaru...a pridáme menšiu PL solamylu...trošku necháme prebublať ...ak je omáčka príliš hustá prilejeme ešte trošku vývaru alebo vody...
Vo vačšej panvici alebo hrnci osmahneme nakrájanú cibulu alebo por...pridáme na pásiky nakrájanú čínsku kapustu a mrazenú čínsku zeleninovú zmes ( ja som tentokrát nemala dala som zelené lúsky), tofu nakrájané na kocky... prikryté dusíme do makka cca 15 min...ked je zelenina hotová pridáme do nej omáčku ktoru sme si pred tym pripravili...premiešame, necháme prebublať trošku a môžeme podávať...my to najčastejšie jeme s ryžou alebo chlebom...alebo len tak..dobrú chuť...ak má niekto chuť može tofu zameniť za kuracie alebo iné maso.