Losos s petržlenovo-pistáciovou krustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota.
Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.