Sanquickové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady na 3 piškóty: 12 vajec, 200g polohrubej múky, 200g kryš. cukor, 2 lyžice teplej vody, 1/2 kypr. prášok, kakao, 200ml sanquickový sirup Plnka: 200g práš. cukor, 250g Hery, 1 van.puding, 400ml mlieko, 200g kryš. cukor, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóty:
Z múky, cukru, vody, žĺtkov a kypr. prášku vymiešame cesto do ktorého postupne pridávame vyšľahané bielka.
Na jeden mukou posypaný plech nalejeme jednu tretinu cesta. Do zvyšku pridáme kakao a rozdelime cesto na ďalšie dva plechy. Dostaneme tak 2x tmavú piškótu a 1x bielu. Pečieme podľa vlastného uváženia- resp. kým sa neodlepia okraje piškóty od plechu.

Plnka:
Vymiešame praš.cukor s Herou. Puding - podľa postupu ale s upravenými ingrediencami (400ml mlieko,200g kryš.cukor, 1 van.cukor).
Po vychladnutí pudingu postupne!!! pridávame do vymiešanej Hery s cukrom - mixujeme.

Postup:
Na tmavú piškótu rozotrieme polovicu plnky, zakryjeme bielou piškótou.
Na bielu piškótu očistenú od povlaku - taká lesklá vrstva na piškóte, lejeme sanquickovy sirup - mozeme rozotierať lyžicou. Necháme asi 10min vpíjať.
Na poliatu sanquickovu piškótu rozotrieme zvyšok krému, zakryjeme poslednou tmavou piškótou.
Celý koláč zatažíme - napr. polozte navrch plech a nan kilo múky, nech je to pekne vyvážené.
Po hodinke polejeme roztopenou čokoládou, poprípade inou polevou :) Nechajte trošku stuhnúť.

:)