
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia....7 veľ. lyž. oleja....6 veľ. lyž. cukru....7 veľ. lyž. hl. múky....1/2 pr. do pečiva....1 van.cukor....3 m. lyž. kávy....7 veľ.lyž. Amaretta ....
KRÉM: 1 smotana na šľahanie....250g tvarohu....100g pr. cukru....500g mascarpone....
kakao na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
vajcia, olej, cukor a van. cukor vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva. Cesto vylejeme do pomúčenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C cca 10-14 min. Vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Vriacou vodou (100ml) zalejeme kávu, po vychladnutí pridáme 1/2 Amaretta. Korpus natrieme kávou (nemusíme použiť všetko).
KRÉM: Vyšľaháme šľahačku. Tvaroh, cukor, mascarpone a zvyšok Amaretta dobre vymiešame a jemne pridáme šľahačku. Krém navrstvíme na korpus do tvaru polgule. Natrieme aj bok korpusu. Odkryté necháme v chlade minimálne 6 hodín alebo cez noc.
Pred servírovaním posypeme kakaom.
![]() |
vymiesené cesto (vaj., olej, cukor, van. cukor, múka, pr. do pečiva) |
![]() |
upečené cesto |
![]() |
prvýkrát sa hviezdičky síce moc nepodarili, ale hlavne, že chutilo |