
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g hladkej múky, 100g masla alebo tuku, 200g krupicového cukru, 3 PL medu, štipku soli, 1 ČL perníkového korenia, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 vajcia... čokoláda na polevu, troška oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku, soľ, sódu bikarbónu, cukor, perníkové korenie a citrónovú kôru si v miske nasucho premiešame. Pridáme vajcia, med a nasekané maslo alebo tuk. Dobre premiesime, kým sa nám cesto nespojí . Uložíme ho do chladničky do druhého dňa.
♥♥♥
NA druhý deň si oddelíme 1/4 cesta, dobre premiesime na pomúčenej doske, kým cesto je je hladké, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme praclíky. Poukladáme na plech na pečenie a pečieme na 180 °C cca 10 minút. Necháme vychladnúť a namáčame do čokoládovej polevy. Potom ľubovoľne ozdobíme: cukríkmi, bielou polevou, mandľovými lupienkami...
♥♥♥
POLEVA: 200g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, cca 10 PL oleja dáme rozpustiť nad paru a dohladka vymiešame...