Výborné špaldové medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g hladkej špaldovej múky, 6 PL medu, 1-2 PL perníkového korenia, 1 ks vajce, 1 ČL prášku do pečiva, + vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame špaldovú múku s práškom do pečiva a perníkovým korením. Pridáme med, vajce a ručne vypracujeme medovníkové cesto. Hotové cesto vložíme do mikroténového sáčku a dáme odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 4 mm. Vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C, na 5-6 minút. Hotové medovníčky skladujeme do Vianoc v uzavretej plechovke s kúskom jabĺčka, aby boli pekne mäkké ( len nezabudnite to jablko vymieňať). Pridala som do plechovky aj zopár klinčekov a paličku škorice, aby sa medovníčky ešte krajšie prevoňali. www.fitnessdesserts.blogspot.sk