Bačovské batôžky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

... pri obrázkoch.
Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne.
Hotové podávame so zeleninovým šalátom.

Očistené mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
Prudko opečieme a odložíme na teplé miesto aj s výpekom.
Očistené a pokrájané zemiaky rozdelíme na štyri časti. Z alobalu si vytvoríme štyri štvorce, ktoré potrieme olejom a poukladáme na ne osolené zemiaky posypané rascou.
Na zemiaky dáme mäso ...
... potrieme horčicou ...
... navrch dáme plátok slaniny ...
... šunky ...
... a lyžicu leča.
Pokvapkáme výpekom z mäsa.
Z alobalu vytvarujeme štyri balíčky a pečieme vo vyhratej rúre 30 minút. Potom vyberieme, otvoríme alobal, navrch dáme plátok syra a necháme ešte zapiecť cca 10 minút, kým sa syr neroztopí.