Jahodovo-tvarohová nepečená torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Podlhovasté piškóty, 250 g syr Ricotta (alebo Mascarpone), 250 g nízkotučného tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, 6 lyžíc kryštálového cukru, jahody (do krému môžete použiť aj dve lyžice vaječného likéru, alebo pofŕkať jemne piškóty mandľovým likérom)

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to jeden z ľahších dezertíkov - upravila som si recept na Tiramisu, doplnila jahody a vzniklo jedno fanstastické jahodovo-tvarohové pokušenie...

potrebné suroviny...
...asi ½ kg jahôd
Na dno misy poukladáme piškóty /ja som použila tortovú formu/
jahody prekrojíme na polovicu a zasypeme dvomi lyžicami kryštálového cukru. Necháme postáť asi 10 min.
každý kúsok prekrojiť ešte na polovicu, alebo ešte na menšie kúsky, premiešať s cukrom
a ukladať na piškóty
osobitne vyšľahať smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom; syr, tvaroh vymiešame so zvyšným kryštálovým cukrom do hladkého krému a opatrne primiešame šľahačku
polovicou krému natrieť prvú vrstvu
druhá vrstva
zaliať zvyšným krémom, posypať kakaovým práškom a odložiť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ja si to zvyknem urobiť ráno a poobede už maškrtíme.
Môžete si jemne pofŕkať piškóty likérom, alebo do krému zamiešať vaječný likér. Ja to kvôli deťom do tejto nedávam.