Cestoviny na slovenský spôsob - výbornééé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ľubovoľný druh cestovín (ja mám najradšej špirálky), 2 - 3 vajíčka, 50 - 100 g oravskej slaniny, 1 PL oleja, soľ, syr na strúhanie, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

chuťovo výborná *slovenská* alternatíva na prípravu cestovín ... cestoviny uvaríme klasickým spôsobom ... kým sa cestoviny varia, pokrájame si nadrobno slaninu a opražíme ju na väčšej panvici na troške oleja ... k opraženej slanine pridáme uvarené a scedené cestoviny, vajíčka - premiešame a chvíľu pražíme, kým sa vajíčka nezatiahnu ... potom pridáme nastrúhaný syr (ľubovoľný druh - skúšala som s eidamom, ementálom, parmezánom, údeným syrom - a vždy to bolo mňamkové), premiešame 1-2 minúty, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a teplé podávame