Mäso s cibuľou po čínsky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bravčového mäsa/karé/, môžete použit aj kuracie prsia...500g cibule, 6 lyžíc Flory, 3 lyžice kečupu, 1a 1/2 lyžice octu, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica práškového cukru, 4 lyžice vody, soľ, biele víno

POSTUP PŘÍPRAVY

viď. obrázkový postup....

pripravíme si ingrediencie- mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme a pokrájame na pásiky, cibuľu na kolieska...
do originálneho receptu nejde zelenina, ani Solamyl, ale ja si ju tam pridávam...používam túto čínsku zmes, je ozaj naj naj:)
Na panvici rozohrejeme 3 lyžice Flory a opražíme mäso. OSOLÍME a vyberieme na tanier...
do výpeku pridáme Floru a cibuľu...opražíme
keď je cibuľa skoro hotová, pridáme späť mäsko, podlejeme vínom/ podľa potreby/, ja dávam tak 3-4 lyžice a prikryté dusíme do mäkka...
táto fáza v originál recepte chýba, ale ja ju používam...keď je mäsko takmer hotové, pridám mrazenú čínsku zel. zmes a podusím maxim. 5 min....
Medzitým si zmiešame kečup s octom, vodou a sójovou omáčkou, pridáme cukor...zo všetkého dávam množstvo podľa mäska, keď ho mám viac, tak robím dvojitú dávku omáčky...
zmes prilejeme k mäsu, dobre premiešame a necháme vrieť, pokiaľ šťava nezhustne...ja jej trochu pomáham pridaním asi lyžičky Solamylu:)))
Tak a je to hotové:))), možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale je to rýchle a chutné jedlo, ako príloha sa hodí ryža, mäsko si môžete ľubovolne obmeniť a ak použijete kuracinku, potom je to ozaj za pol hodinku hotové:)))