Vretenový šalát s brokolicou (s lahôdkovým – špargľovým zelerom)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g cestovinových vretien
300 g brokolice (krátko povarený špargľový zeler)
150 g varenej mrkvy
150 g mrazeného hrášku
100 g kuracej šunky
250 g kyslej krémovej smotany
biele korenie mleté, citrónová šťava, sekaná petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, pridáme ovarené malé ruže brokolice (drobnejšie nakrájané stopky listového- špargľového zeleru), vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkve, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.