
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL
POSTUP PŘÍPRAVY
- všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková
- varíme za občasného miešania asi 5minut
- necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc
- na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň
- mäso vyberieme z panvice napr. do jenského skla, na panvicu vylejeme scedenu marinádu, a necháme zovrieť za stáleho miešania, aby trochu zhustla
- mäsko podávame preliate uvarenou marinádou, s ryžou alebo ryžovými cestovinami, so šalátom
-chutí sladkoštiplavo, zaujímavo, tak inak
-marináda je suprová aj s lososom, odporučam