
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 bal. podlhovastých talianskych piškót, 500 g mascarpone, 2,5 dl presso kávy, 4 lyžice práškového cukru, 8 lyžíc Amaretta, 10 lyžíc vaječ. likéru, 2,5 dl šlahačky, kakao na posypanie ,čokoladove hoblinky
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvaríme silnu kávu a necháme ju vychladnúť
- Po vychladnutí pridáme Amaretto
Mascarpone vymiešame s cukrom a vaj.likér a potom vyš. šlahačku -bez cukru a stužovača
.Do formy..poukladáme piškoty, ktoré polievame kávou, alebo piškóty do kávy namáčať. Potrieť krémom, potom znova piškóty a znova krém .,..Vrch sa posype kakaom
takto sa daju spraviť aj pohare,
inak ked sa sype kakao,mozete si spraviť aj rozne vzorce,ked sypete na jednu časť dáte si papier
-vzor- číslo,srdiečko.