Cupcakes z kávy Caro



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 šálky masla 3 vajíčka 1 a 3/4 šálky polohrubej múky 3/4 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky soli 1 šálka mlieka 1/2 šálka silného Nestlé Caro (vychladeného) 2 šálky cukru 2 lyžičky vanilinového cukru 1 šálka kúskov čokolády Papierové košíčky na cupcaky Sladké trubičky na ozdobenie Čokoládové omrvinky na ozdobenie Krém: 1/3 šálky masla 2 šálky práškového cukru 3 lyžice silného Caro (vychladeného) 1 lyžička vanilínového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Predom si vybereme z chladničky maslo a vajíčko a necháme je ohriať na izbovú teplotu. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Vo väčšej šálke zmiešame Caro (Caro i pripravíme z niekoľko lyžičiek Nestlé Caro, ktoré zalejeme horúcou vodou) a mliekom.
Predehrejeme trúbu na 180 stupňov. V mixéry vyšľaháme maslo a postupne pridávame cukor po malých dávkach. Mixujeme, pokiaľ sa cukor a maslo nespojí. Pridáme vajce a vanilínový cukor. Všetko dobre premiešame. Pridáme pripravenú múku a Caro s mliekom. Nakoniec vsypeme do cesta nasekanú čokoládu.
Vyložíme formu na cupcaky papierovými košíčkami a naplníme cestom do ¾. Pečieme v trúbe cca 20 minút pri 180 stupňoch. Zatiaľ čo sa cupcaky pečú, pripravíme si krém. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame práškový cukor. Nakoniec pridáme Caro a vanilkový cukor a šľaháme, pokiaľ nemáme hladký krém. Vytiahneme cupcaky z trúby, vybereme z plechu a necháme dobre vychladnúť. Potom ozdobíme pripraveným krémom a sladkými trubičkami. Môžeme tiež cupcaky posypať čokoládovými omrvinkami.