Jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g jablk 300g polohr. muky 200g cukor krištalovy 1,5dcl oleja 2 vajcia 1 prašok do pečiva 2 kavove lyžičky sody bikarbony Poleva: 2 lyžice mlieka /ohriateho/ 1 lyžica masla /kopcom/ 2 lyžice krišt. cukru 2 lyžice kakaa- respektíve pridať tolko surovín, aby stačilo na potretie. Na podobný spôsob sa dá urobiť hustejší krém: cca 125g masla, 2 lyžice ohriateho mlieka, krišt. cukor podla potreby, kakao, poriadne vymiešať šlahačom, a natrieť na vychladený koláč.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablka nastruhať, s ostatnými prísadami zmiešať v miske, nechať chvíľu stáť a piec na 180 stupnov 20-30 minút.

Po upečení a vychladení potrieť polevoua nechať stuhnúť.

Dobrú chuť:)