Tuniakové fašírky s hráškovým pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/

Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť.

Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými.

Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán.

Hráškové pyré - Hrach som si pripravila na pare. Zmäknutý hrach som premiestnila do hlbokej misky, pridala jogurt, dochutila soľou, korením, prípadne cesnakom a vymixovala ponorným mixérom dohladka.