Ovsená - kokosová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

11 PL ovsenej múky - ktorú vyrábam tak, že poriadne najemno zmixujem ovsené vločky, 11 PL celých ovsených vločiek, 11 PL strúhaného kokosu, 4 vajcia, 3 PL hnedého cukru, 1/2 PL stévie v prášku, 3 PL kokosového oleja, 5 PL bieleho jogurtu, pol šálky vody, 1 balíček prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, štipka soli, 1 ČL škorice, strúhaná citrónová kôra

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vyšľaháme s hnedým cukrom a stéviou. Ako vždy pripomínam, že množstvo cukru si prispôsobte podľa vlastných preferencií, ja používam čo najmenej. Potom k vyšľahaným žĺtkom pridáme kokosový olej, vanilkovú esenciu, jogurt a nastrúhame citrónovú kôru. Opäť dokopy premixujeme. V ďalšej mise si zmiešame suché suroviny: ovsenú múku, ovsené vločky, kokos, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Premiešame a postupne pridávame k žĺtkovej zmesi a mixujeme. Bude to celkom husté, preto postupne pridáme aj pol šálky vody, čo hmotu zjemní. Nakoniec si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý pridáme k zmesi a stierkou jemne zamiešame, aby sa cesto pekne spojilo. Ochutnajte, prípadne si doslaďte hnedým cukrom, stéviou alebo vašim sladidlom. Rúru si predhrejeme na 160°C. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme asi 50-60 minút. Po vytiahnutí necháme bábovku vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Ozdobíme trochou práškového cukru alebo polejeme 70% čokoládou alebo jahodovým lekvárom...je to na vás ,-)\\r\\n\\r\\nTip: do cesta môžeme pridať ešte sušené hrozienka alebo nasekané vlašské orechy\\r\\n\\r\\n1 porcia obsahuje: 7g zdravých tukov,4g bielkovín,12g sacharidov\r\nwww.fitnessdesserts.blogspot.sk