Cuketový s kokosom a rumom.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vačšia cuketa, 2 vačšie mrkvy,1 - 2 celé vajcia,grecky jogurt Pilos 400 ml,1 kl kypriaceho prášku, 1 hrnček špaldovej múky (ja som mala hladkú), 1 hrnček strúhaného kokosu, 0,5 hrnčeka hnedého cukru,olej, rum, hrozienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketu si nastrúhame do misky na hrubo( ja som mala mladú tak tam išla aj so šupou aj makkymi jadierkami), mrkvu na jemno, pridáme celé vajce,grécky jogurt (ak nie je kludne kyslú smotanu), kypriaci prášok,múku,kokos,cukor, asi 1 dcl oleja a asi 1dcl rumu..prihodíme 1 - 2 hrste hrozienok...všetko dobre premiešame...cesto by malo mať takú bábovkovú redšiu konzistenciu...ak je príliš riedke pridáme ešte trošku špaldovej múky prípadne ražnej...gulatú tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom...dáme do nej cesto a pečieme "do upečenia" u mna to bolo cca 45 - 50 min na 180stupnov...skúšam špajdlou či sa cesto nelepí už...po vybratí ešte poďobeme celý vrch vidličkou a pošpliechame ešte teplý pár poriadnymi šplechmi rumu..:o) necháme poriadne vychladnúť a papáme koláč je šťavnatý mňam.