Red Velvet Cupcake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 PL holandského kakaa 1 KL soli 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru 2 vajcia 1/2 KL červenej gélovej farby 1 KL vanilkovej esencie 1 hrnček cmaru 1 1/2 KL sódy bikarbóny 2 KL vinného octu 1 1/2 hrnčeka oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

blog.laskonka.sk


V miske si najskôr zmiešame múku s kakaom a soľou. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame krupicový cukor s olejom a postupne pridávame vajíčka. Cmar zmiešame s farbivom a vanilkovou esenciou.
Do tekutej zmesy postupne primiešavame suchú a cmarovú zmes až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vymiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4, ktoré sme si dali do silikónovej formy. Pečieme asi pri 175°C cca 15-20 min. Záleží podľa toho ako vám pečie rúra.

Ak nemáte potravinárske farbivo môžete použiť aj prírodné a to šťavu z červenej repy.

Krém sme robili so šlahačkou, mascarpone a cukrom. Veľmi sa nevydaril, bol riedky. Ale chutil výborne.
Na budúce vyskúšame použiť namiesto šľahačky maslo.