KOFTY zo zeleného hrášku ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g mrazeného hrášku * 100 g hl. múky * 1 vajíčko * 75 ml nemletého maku * soľ * mleté korenie * olivový olej * podávame s dvoma omáčkami...... ŽLTÁ : mango * strúhaný kokos * kurkuma * korenie Garam masala * cukor * soľ * šťava z citróna * biely jogurt *...... ČERVENÁ : paradajky, paradajkové pyré * cibuľa * kurkuma * soľ * mletá rasca * chilli paprička *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto chuťovky pripravovala Danica Jurčová v TV relácii. Je to indický receptík zaujímavej chuti. Sú to malé placky zo zeleného hrášku s makom. Podávajú sa s červenou - pikantnou omáčkou a žltou - sladkou. Sú to iné chute,na ktoré ste zvyknuté :-)

1. Hrášok necháme povoliť a vymixujeme na kašu,pridáme múku,vajíčko,soľ, korenie a nakoniec mak. Vysmážame malé placky na olivovom oleji.
2. Žltá omáčka : Na panvicu dáme olej, pridáme kokos, nakrájané mango a varíme cca 3 minúty .Pridáme všetky koreniny,premiešame a necháme vychladnúť. Rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme jogurt,cukor ,citrónovú šťavu a soľ podľa chuti.
3. Červená omáčka : Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané paradajky, korenie , chilli a nakoniec pyré . Povaríme asi 20 minút. Rozmixujeme.
4. Podávame preliate omáčkou. Mňam.