
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
/Ak tu už podobný receptík je, tak kľudne zmažem./ 1 karfiol, 100g šunky, 100g tvrdého syra, 200g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2 vajcia, olej, trocha strúhanky, troška masla, soľ, vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme.
![]() |
Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky a tatársku omáčku. |