
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g mletého bravčového mäsa, 1 stredná/ menšia cibuľa, 250g obľúbených cestovín, obľúbený syr, čierne a zelené korenie, 200 ml jogurtu, čerstvá bazalka, majoránka a oregano, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Dnes som spravila tento svoj recept druhý krát a jednoducho ho sem musím dať,
pretože je rýchly, chutný a svieži, ideálny na toto (letné) obdobie.
Postup:
1. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu (neobvyklý začiatok receptu ja viem...), opražíme na oleji s trochou soli (v nejakom programe o varení odporúčali osoliť cibuľu, pretože rýchlejšie zmäkne.).
2. Na opraženú cibuľu dáme mäso, ktoré orestujeme do "biela".
3. Mäso pustí hromadu šťavy, preto stiahneme plyn/ indukciu/ varnú dosku a necháme šťavu pomaly odpariť.
4. Nasekáme si na drobno bazalku a oregano
(ja som dala cca 10g čerstvej bazalky a 5g čerstvého oregana na 250g surových cestovín).
5. Bylinky zmiešame s jogurtom (ja osobne nesolím, lebo mäso je pre nás dostatočne slané).
6. Po odparení šťavy z mäsa ho prudko dorestujeme, nech je krásne chrumkavé a pridáme čerstvú majoránku, premiešame a odstavíme
7. Cestoviny zmiešame s bylinkovým jogurtom
8. Servírujeme cestoviny zmiešané s jogurtom a posypané mletým mäsom + syr podľa chuti
Nám to veľmi chutí hádam bude aj iným :)