Cokoladova babovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg masla, 25 dkg praskoveho cukru, 6 zltkov, 1/4 l slahacky, zo 6 bielkov sneh, 30 dkg polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 10 dkg orechov a 10 dkg cokolady na varenie (moze byt aj o trosku viac

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo s cukrom poriadne vymiesame a potom postupne pridavame zltka. Nechame slahat a zatial si pripravime muku s praskom do peciva a posekane orechy a cokoladu. Najlepsie je ked cokoladu nakrajame na malicke kusky nozom nie na struhadle ani el. krajacom (je to moc drobne). Zo 6 bielkov vyslahame tuhy sneh a pokracujeme. Do vyslahanej vajickovo-cukrovo-maslovej hmoty pridame slahacku a este chvilku slahame ale uz nie moc aby slahacka moc nezhustla. A na koniec pridame muku s praskom do peciva a orechy s cokoladou. Vareskou uz len jemne zamiesame sneh a hmotu vylejeme do babovkovej formy, ktoru sme predtym vymastili a vysypali hrubou mukou. Pecieme asi 10 min. na 200 stupnoch a potom stiahneme na 180 stupnov a prikryjeme babovku alobalom a pecieme este asi 3/4 hodiny az hodinu. Na konci este asi na 5 min odokryjeme a potom uz len sparadlom skusame pokial sa nam cesto neprestane lepit na sparadlo aby sme mohli babovku vytiahnut. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a dobru chut. Z tejto babovky nam malokedy zostane do druheho dna.