Bábovka z vaječného likéru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/4 l oleja 125 g hladkej múky, 125 g polohrubej múky, 1/4 l vaječného likéru, 1/2 prášku do pečiva, 2 kocky rozpustenej čokolády, alebo 1-2 lyžice kakaa (čokoláda a kakao nemusia byť).

POSTUP PŘÍPRAVY

Milujem túto bábovku. Recept som si priniesla z Rakúska. Je vláčna a šťavnatá aj o niekoľko dní.

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. (Ja miešam osobitne žĺtka a bielka,potom je viac nadýchaná). Postupne pridávame olej a likér a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Keď chceme mať dvojfarebnú bábovku, odoberieme časť svetlej hmoty a primiešame k nej rozpustenú čokoládu, prípadne kakao. Vylejeme do bábovkovej formy a pečieme na 175 °C cca 50 min až hodinu.