Gazpacho con aioli - studená polievka zo zeleniny ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polievka : striedka z chleba * uhorka 60 g * cesnak * paradajka * paprika 0,5 ks * olivový olej * lúpané paradajky 100 ml * soľ * korenie * citrón *.........Aioli : majonéza / biely jogurt / * cesnak * soľ * petržlenová vňať *

POSTUP PŘÍPRAVY

Striedku z chleba namočíme do olivového oleja , pridáme paradajku, uhorku,papriku a spolu všetko zmixujeme. Ochutíme soľou , korením a citrónovou šťavou. Podávame s cesnakovým aioli.

Španielska kuchyňa je pestrá , ale i prekvapivo jednoduchá.Používa veľa rovnakých surovín,ale inak spracovaných. Gaspacho je zeleninová polievka,podávaná za studena. Pre svoju osviežujúcu chuť je populárna najmä v lete. Existuje mnoho receptov. Ja pridávam , ktorý som sa naučila na kurze ŠPANIELSKA KUCHYŇA. Doporučujem vyskúšať. :-)