Vegánska rajčinová omáčka - delikatesa aj pre mäsožravca :)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Túto omáčku môžete dať pokojne aj do mrazničky. Je skvelá :) pre cca 4-6 osôb bude treba: 4 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, 1 malá mrkva, 1/2-1 červená paprika (nakrájať), 1 čaj.lyžička sušeného oregana, 1/4 čaj.lyžičky sušenej bazalky, 1/4 čaj.lyžičky sušeného tymiánu, 1/4čaj.lyžičky mletej papriky, 1čaj.lyžička soli, 2PL olivového oleja, 150-200ml rajčinovej pasty (pretlak), 8 čerstvých rajčín, 800 ml konzerva pasírovaných rajčín, (ak chcete, tak aj 10 ks nakrájaných hríbikov)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Do hrnca dáme olivový olej, naň nakrájaný cesnak, cibuľu, mrkvu, papriku, (hríbiky). Prisypeme oregano, bazalku, tymián, mletú papriku a soľ. 2. Toto spolu miešame kým nezačne cibuľka sklovatieť. 3. Potom pridáme pretlak, sparené nakrájané rajčiny (aby boli bez šupky) a konzervu rajčín. 4. Premiešame a necháme pod pokrievkou pomaly, slabučko vrieť približne 30 minút. Sem-tam premiešame.

Voila...dobrú chuť :)