Škvarkové pagáče



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg polohrubej múky...
0,3-0,4kg pomletých škvarkov...
1 PL soli...
a 5 dcl vody...40g čerstvého alebo balíček sušeného droždia
(Nie je to presne vážené, ja to robím už "od oka"= přiměřene :-O)
Sorry, že som nefotila aj postup, malá mi to nedovolila.

POSTUP PŘÍPRAVY

Prísady spolu dobre premiešame, vypracujeme mäkké a vláčne cesto (podľa potreby pridáme múku alebo vodu). Necháme pol hodiny nakysnúť - ja nemám "misku kysku",aj bez to ide.:-)
Aby bolo pekné lístkové, terba ho párkrát prekladať, dávam medzi jednotlivé vrstvy múku.
Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5cm a vykrajujeme pagáčiky.
Necháme ďalej na plechu kysnúť, potrieme žĺtkom zriedeným s vodou a posypeme sezamom.
Pečieme pri 190-200 st.C cca. 30-40minút (nestopujem, treba to sledovať).
Dobrú chuť!