vajíčkové fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40g masla, 40g hladkej múky, 5 natvrdo uvarených vajec, 150-200g šunky, 1 stredná cibuľa, 6-7 PL mlieka, 1 surové vajce na obaľovanie, múka, strúhanka, pažítka alebo petržlen (alebo iné zelené), vegeta bez glutamátu, muškátový oriešok, mleté biele korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

rozpustíme si maslo, do ktorého si pridáme múku a po chvíľke aj mlieko - množstvo uvedené v prísadách je od oka, ide o to, aby vznikla hustá kaša. bešamel ochutíme a okoreníme spomenutými prísadami, pridáme nasekané zelené, cibuľu a šunku nadrobno, a natvrdo uvarené a nadrobno nasekané vajcia.
hmotu dobre premiešame, ak je riedka, zahustíme strúhankou, robíme z nej fašírky. tie obalíme v klasickom trojobale a vyprážame.
podávame so zeleninkou, zemiakmi a kečupom.

dobrú chuťku :-)))

p.s. z uvedeného množstva mi vyšlo 12 kúskov.