Montreálska kocka + koliesko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Koľko plátkov tvrdého syra, toľko plátkov šunky (10-12 plátkov na dve kocky). Mäkký tvaroh - 250g, odporúčam MilkAgro tvaroh. Syr Bambino v črievku. Maslo asi 60g. Trošku šľahačky na rozriedenie. Vegeta a soľ na dochutenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľa maminiek mi písalo žiadosť o receptík na túto chuťovku. Tak tu je :)
Syr a šunku si dajte špeciálne narezať-musia to byť hrubšie plátky, nie tenké, lebo sa polámu a nebude to dobre držať. Tvaroh odporúčam výlučne ten Sabinovský...je najlepší na to. Ak nemáte možnosť kúpiť ten, vyberte si iný, ale mäkký!
 |
Do nádoby si dáme tvaroh, zmäknuté maslo, syr, soľ a vegetu. Premiešame. |
 |
Ak je husté, prilejte šľahačku. Ale nie veľa, aby sa neroztekalo! Dobre - do hladka vymiešať! |
 |
Na dosku si dáme plátok šunky... |
 |
Natrieme vrstvou plnky....mali by byť približne rovnako hrubé so syrom a šunkou... |
 |
...plátok šunky (tú moju si nevšímajte, lebo je tenká...takú mi nakrájala pani odborníčka....:( ) |
 |
...a opäť nátierka....a tak to striedame... (cca: 5 plátkov šunky a 5 plátkov syra) |
 |
Po ukončení dáme na alobal a poriadne zabalíme. Popritláčame, aby nám neostali vzduchové bublinky...! A šup do chladničky nech zatuhne ... nie zatuchne, to by ste nepapali :) |
 |
Podobne pripravíme kolieska. Plátok syra,nátierka, šunka a opäť nátierka, ale len na kraj. Do nej dáme hrozienka alebo namočené sušené marhuľky či slivky. Stočíme do roládky ... |
 |
alebo sterilizovanú kapiu, či obvarené plátky mrkvy... |
 |
stočíme smerom od hrubšieho... |
 |
takto to prenesieme na alobal a tuho stočíme |
 |
asi takto...a dáme do chladničky. Po zatuhnutí, rozbalíme a obrežeme kraje. Potom, najlepšie pomocou elektrického nožíka, nakrájame na rozličné tvary. |
 |
a pekne rozložíme ... |
 |
...pomôcky :ň |
 |
Tak a tu sú rolky |