Victoria sponge cupcakes

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mufiny: °°°110g mäkkého masla°° 110g práškového cukru°°°2 väčšie vajcia°°°110g hladkej múky /preosiatej/\r\n1/2 ČL prášku do pečiva\r\n/alebo použite váš osvedčený recept /\r\nKrém:°°°125g mäkkého masla°°°400g práškového cukru°°°3-4 PL mlieka°° 1 ČL vanilkového extraktu\r\njahodový džem
POSTUP PŘÍPRAVY
nič zložité a poteší...
 |
Na mufiny si vymiešame maslo dohladka, pridáme práškový cukor, premiešame, vajíčka a znova miešame a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme 15-20 minút !!! V originál recepte je až 30 minút, ale to by boli z nich len čierne uhlíky... |
 |
... z mojich skoro boli, lebo sa stále spolieham na dobu pečenia ako je písané v recepte |
 |
Mufiny rozrežeme, potrieme džemom, nastriekame krém...
Krém: Poriadne vyšľaháme maslo, aby bolo nadýchané, pridáme 1 ČL vanilkového extraktu a postupne zašľahaváme práškový cukor. Popritom som pridávala po lyžicy mlieka. Celkovo som dala 3 lyžice. Zmes poriadne miešame, aby tam nebolo cítiť práškový cukor, pretože pomer cukru a masla....to je - povedala by som nepomer :-D. Ako som napísala vyššie, dala by som aj menej cukru. |
 |
Krém nanesieme aj na už spojené cupcakes ... |
 |
... kúpila som si hotové kocky roll icingu. Použila som červenú na jahody a zelenú na stopku. Vytvarovala som "jahody" - nie všetky sa na nich podobajú... |
 |
vytvarovala som niečo ako stopky |
 |
... |
 |
... a uložime na cupcake. |
 |
Ako som písala vyššie, do krému aj menej cukru. Ale mne to neprekážalo. Urobila som 12ks cupcakes a aj stačilo, pretože boli tak sladké, že stačil jeden kúsok. Hotové do chladu dávať nemusíte, krém drží dobre aj bez vloženia do chladničky. |
 |
Originál z časopisu |