
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto:4 vajcia, 200g prášk.cukru, 8 PL oleja, 1PL vlažnej vody, 1PL kakaa, 3PL mletých orechov (nemusia byť), 200g hrubej múky, 1/2 PDP, tuk na plech, múka na plech.
Plnka: 300 ml jahod. džúsu (ja som dala sirupovú vodu), 200g masla, 150 g prášk.cukru, 2 Zlaté klasy, 250 g čerstvých jahôd, čokoláda na vrch
POSTUP PŘÍPRAVY
prichádza (a pomaly aj odchádza) sezóna jahôd, ak máte ešte pár a neviete, čo s nimi, skúste tento koláčik, je úžasný...
![]() |
takže si pripravíme piškótové cesto: vajcia rozdelíme na žltky a bielky. žltky vymiešame s cukrom, z bielkov vyšľaháme sneh. do vajcovej zmesi postupe pridávame olej s vlaž. vodou, 1/2 snehu, kakao, orechy a múku s PDP (orechy som nedala a ani nechýbali). Na záver vtrieme zvyšný sneh. cesto dáme na vymastený a pomúčený plech a pri 180 stup. pečieme 30 min. |
![]() |
medzitým, kým sa cesto pečieme, nakrájame umyté jahody na menšie kúsky. |
![]() |
do teplejšieho džúsu (alebo sirupovej vody) vsypeme Zlaté klasy a uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridávame vychladnutú kašu zo Zl. klasov. Jahody nakoniec vmiešame do krému. |
![]() |
jahodový krém natrieme na vychladnuté cesto, polejeme čokoládovou polevou al. hoblinkami... finálne foto žiaľ nemám, lebo som nestíhala odfotiť, taký bol dobrý..... |