Kysnutý kapustový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1/2 kg polohr. múky, 20 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja, 2 lyžice kryštál.cukru, 1/2 prášok do pečiva, 1 vajce, 1 káv.lyžička soli Kapustová plnka: 1 menšia biela kapusta, rasca, soľ, olej, trocha cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Droždie rozdrobiť+ vlaž.mlieko+trochu cukru...nechať kysnúť asi 5 min. Do misy rozmiešať ostatné zložky, pridať kvások...ak sa vám zdá cesto riedke, dosypať múku...pomúčiť a prikryť utierkou....kysnúť asi 1 hod.

Cesto rozdelíme na 2 časti: 1. časť rozvaľkáme na vymastený plech...na to kapusta...navrch pridáme 2.plát cesta ...zo všetkých strán postláčame...potrieme rozšľahaným žĺtkom...popicháme vidličkou...nechať chvíľu postáť na plechu....piecť na 180st.C 40 min.

Kapusta: postrúhať na najväčšom+ olej+soľ+trochu cukru...popražiť do svetlohneda.