Jahodový džem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok

POSTUP PŘÍPRAVY

nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom.....

Jahody odstopkujem, umyjem a odvazim. Potom ich dam do hrnca a zasypem kr.cukrom, na 1kg jahod dam pol kg cukru a necham stat do druheho dna (ale to kludne mozte vynechat a varit dzem hned) ..........a bacha aby nikto nad tym nejedol, popripade neslintal, tak to radsej prikry cistou utierkou............ Medzitym jahody premiesam a tesne pred varenim ich popucim rukou, nemixujem, nech su tam aj vacsie kusky jahod.
Pridam zalirovaci prostriedok a dam varit. Pouzivam bud tento dzemfix, alebo gelfix a este som nasla dalsi od firmy HAAS quittin najradsej mam pomer 2:1 a aj tak skusam na tanierik ako je husty
...na kazdom je navod na pouzitie:)))
pocas varenia odoberiem penu a hned za horuca plnim do cistych poharov, zavriem a otočím na päť minut hore dnom
tu je vysledok a ak nechcete mat zalepene pohariky pri plneni kuknite na moj recept na marhulovy dzem +zlepsovak