Parmský zapekaný baklažán



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie

POSTUP PŘÍPRAVY

Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html

Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka.

Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať.

Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom.
Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom.
Dáme zapekať na 180°C / 20 min.

omáčka
zapečené