Zdravá bábovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špaldova múka - 25 dkg, hnedý cukor- 25dkg, 5 vajíčok (najlepšie sú domáce čerstvé, lebo tie majú nízku hladinu cholesterolu, takmer žiadnu prvé tri dni), dcl rumu, dcl olivového oleja, prášok do pečiva, hrozienka, horká čokoláda.
upozornenie: môžete kľudne použiť aj klasické prísady a nič sa nestane :) potom však múku polohrubu a rum môžete nahradiť obyčajnou prevarenou vodou.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme si bielka do tuhej peny, môžeme pridať trochu cukru, aby lepšie držali. Hrozienka dáme do šálky a zelejeme rumom, môžete ho skombinovať s horúcou vodou, pomer je len na vás :) ja zalievam len rumom a celé to potom zahrejem v mikrovlnke. Osve si vymiešam žĺtka s cukrom do penista, prilejem rumu z hrozienok a deci oleja. Múku a kypriaci prášok zmiešam dohromady a postupne prisýpam do zmesi. Pridám preliate hrozienka a rozlámanú čokoládu aj bielka vyšlahané do tuha.
Čas prípravy: 25-30 minút
Čas pečenia: 10 minút na 200 stupňov potom 30 minút na 150 stupňov. rúru neodporúčam otvárať počas pečenia. až minimálne 15 minút po dorobení.
Bábovka je vážne výborná a zdraviu prospešná :)
Dobrú chuť! :)