Kávovo - arašidová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUSY - 3 x 3 ks vajcia, 3 x 80g kryštálového cukru, 3 x 75g polohrubej múky, 3 x 2 PL kakaa, 3 x 1 KL PDP, 3 x 3 PL silnej kávy, 3 x 1 PL oleja, PLNKA - 1 karamelové salko, cca 350g masla, 4 - 6 PL arašidového masla crunchy, POLEVA - 150ml smotana šľahačková, 100g várovej čokolády, OZDOBA - nesolené arašidy, kakaové guličky
POSTUP PŘÍPRAVY
Torta pre môjho syna k narodeninám.
POSTUP v obrázkoch:
 |
Každý korpus si pečiem zvlášť. Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor, vyšľaháme, potom dáme žĺtky s olejom a nakoniec jemne vmiešame múku (dala som špaldovú) + kakao + PDP |
 |
Dáme do formy (26 cm), vystlanej papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 12 minút, treba vyskúšať špajdlou. |
 |
Upečený plát, postup zopakujeme ešte 2 x. |
 |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s karamelovým salkom, potom po lyžiciach pridávame arašidové maslo s kúskami arašidov a dobre zašľaháme do krému. Množstvo arašidového masla si regulujte podľa chuti.☺ |
 |
Pláty zbavíme šupy. |
 |
A začneme skladať tortu, krém si rozdelíme na 4 časti, tri na pláty a jednu na boky torty. Plát + plnka + plát + plnka + plát + plnka. |
 |
Čokoládovú polevu pripravíme roztopením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli, ak je ešte riedka, pridáme čokoládu. Dobre vymiešame a nalejeme na vrch torty. |
 |
Ľubovoľne ozdobíme, ja som zvolila nesolené arašidy a kakaové guličky. Dáme do chladu. |
 |
A nakoniec potrieme boky zvyškom krému. Dáme do chladu. |
 |
♥ |
 |
♥ |