Sladký tekvicový prívarok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšia tekvica, 1 cibuľa, 2 dl mlieka, 1 dl smotany na varenie, zväzok kôpru, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, gustin, cukor, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Jemná tekvica je zdravá a veľmi chutná, príprava je nenáročná a rýchla, za 40 minút rozvoniava na tanieri.
Tekvicu si ošúpeme, rozpolíme a vydlabeme mäkký vnútrajšok, ostatné nastrúhame na hrubšie pásiky, osolíme a necháme odstáť, aby pustilo šťavu. Cibuľu nakrájanú na kocky hodíme na horúci olej, necháme zosklovatieť a pridáme vymačkanú tekvicu, premiešame, podlejeme vodou cca 1,3-1,5 l. Ochutíme soľou, cukrom, dáme cesnak, bobkový list a polovicu nasekaného kôpru. Varíme asi 25 minút, prilejeme mlieko, necháme zovrieť a zahustíme gustinom rozmiešaným v smotane. Pridáme druhú polovicu kôpru a necháme spolu povariť ešte asi 3 minúty. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor. Podávame s pečivom, vajciami alebo perkeltom, podľa chuti :-).